home about contact
Werkwijze


Vertrouwen

Wederzijds vertrouwen is voor mij een belangrijke pijler in mijn werk. Vertrouwen is nodig als je het hebt over veranderingen in de manier van werken, andere opdrachten, nieuwe taken of onderlinge communicatie.

Vertrouwelijkheid
Het bovenstaande vereist dat een deelnemer zich vrij voelt om te zeggen wat voor hem of haar van belang is. Zo is de inhoud van een gesprek uitsluitend bestemd voor de deelnemers aan dat gesprek. Ik besteed bij de start aandacht aan die vertrouwelijkheid. Daaraan gekoppeld maak ik afspraken over de manier waarop iedereen wordt betrokken bij de voortgang en bij het zoeken naar oplossingen waar iedereen zich in kan vinden.

Mijn motivatie
Ik heb een jarenlange ervaring opgedaan als
- Begeleider van leraren in het basisonderwijs,
- Mediator in arbeidszaken,
- Coach van teams in diverse organisaties,
- Supervisor voor mensen die werken in het onderwijs, ambtenaren en huisartsen in opleiding.


Ik ben benieuwd naar de feiten en omstandigheden; de zorg, urgentie en verwachtingen. Een belangrijk uitgangspunt is de persoonlijke beleving van de betrokkenen. Het is iedere keer bijzonder om te ervaren hoe iedereen zich vrij voelt om ook zijn gevoel en wensen te bespreken.
Ik ben graag de katalysator die mensen met elkaar in gesprek brengt en mag begeleiden naar oplossingen waar iedereen achter kan staan.
Een teamcoaching, mediation of supervisie: zo verschillend als een traject er uitziet, zo motiverend is steeds weer bovenstaand proces.

.

 

Home
Werkwijze
Mediation
Teamcoaching
Supervisie / Intervisie
Klassenmanagement
Contact
Helder en persoonlijk